Stilladserne på Dagkirurgisk Center holdt til gårsdagens storm. Men noget vand trængte ind i bygningen, og derfor er tirsdagens tidligste operationer udsat. 


Gårsdagens storm var en udfordring for adskillige byggeprojekter rundt omkring i Danmark og således også på Hospitalsenheden Horsens.

Her etableres i øjeblikket en ny etage ovenpå det nuværende Dagkirurgiske Denter, og derfor var og er bygningen pakket ind i stilladser og presenninger, mens byggearbejdet finder sted.

- Vi har op til stormen været i løbende kontakt med entreprenøren, som under stormen var på stedet for at sikre sig, at stilladserne holdt, fortæller administrationschef Thomas Balle Kristensen.

- Og det gjorde de heldigvis. Men i den voldsomme blæst rev nogle af presenningerne sig løs, og det har desværre haft den konsekvens, at der er trængt lidt vand ind i bygningen visse steder. Det var dog nok til, at det blev besluttet at aflyse de første operationer tirsdag morgen, fortæller administrationschefen.

Patienterne, som skulle have været opereret tidligt tirsdag morgen, blev underrettet mandag og får en ny tid i nærmeste fremtid.

Tak til personalet
Det ekstra vand er nu igang med at blive fjernet, og byggeorganisationen vil sammen med entreprenøren evaluere på, om der på forhånd kan gøres endnu mere i en lignende situation en anden gang.

- Vi er meget optaget af sikkerheden for håndværkerne på byggepladsen - og af patientsikkerheden og patienternes tryghed. I det aktuelle projekt forventer vi dog, at bygningen bliver lukket med nyt tag i løbet af nogle få uger. Så her får vi forhåbentlig ikke en tilsvarende situation igen, forklarer Thomas Balle Kristensen.

Fra hospitalsledelsens og administrationschefens side skal lyde en stor tak til det personale, som både i situationen under stormen og under byggearbejdet i det hele taget lever med generne og agerer professionelt og konstruktivt, når der pludselig opstår en situation som den i går. Det gælder både personalet i Dagkirurgisk Center, Teknisk Afdeling og serviceafdelingen.

Fakta om det nye Dagkirurgiske Center:

  • Opførelsen af det nye Dagkirurgiske Center begyndte i sommeren 2013.
  • En ny etage etableres oven på den nuværende bygning og forventes at stå færdig omkring 1. april 2014.
  • Det nye Dagkirurgiske Center bliver ca. 1.100 m2 stort og indgår som en vigtig del af den fremtidige hospitalsenhed i Horsens.
  • Dagkirurgisk Center er i forvejen et af landets største inden for operationer gennemført på dagsbasis. Det gælder f.eks. operationer i mave-/tarmsystemet, ortopædkirurgiske og gynækologiske operationer.
  • Hospitalsenheden Horsens gennemfører i disse år en række om- og nybyggerier for i fremtiden at kunne gennemføre akut og planlagt hospitalsbehandling efter nye standarder.
  • Den moderne hospitalsenhed skal danne rammerne om et godt patient- og arbejdsmiljø.