Opførelsen af det nye P-hus på Regionshospitalet Horsens var fredag den 21. marts nået så langt, at håndværkere og medarbejdere kunne fejre rejsegilde. CASA Enterprise står for byggeriet og lover det færdigt allerede til juni.


Gravemaskiner og støbekanoner har været travlt beskæftigede de seneste måneder på arealet foran Regionshospitalet Horsens. Her opføres hospitalets nye parkeringshus, som tilsammen med matriklens øvrige p-pladser fremadrettet giver adgang til godt 1.000 parkeringspladser. Pladserne kan bruges af både patienter, pårørende og hospitalets medarbejdere.

- Vi har oplevet en meget tilfredsstillende samarbejde omkring byggeriet, og bl.a. derfor vil den første bil allerede kunne køre ind i p-huset til juni. Det er hele tre måneder før tid, sagde projektchef Claus Nielsen.Trængsel på p-pladserne
Hospitalets patienter og medarbejdere har igennem flere år oplevet trængsel på p-pladserne – i et omfang, der efterhånden også berørte hospitalets naboer. Nogle af udfordringerne blev løst med hjælp fra kommunen, der midlertidigt stillede p-pladser til rådighed på Cirkuspladsen, og som indførte restriktioner på de omkringliggende veje.

- Men heldigvis er der udvist godt naboskab og forståelse for vores vanskelige situation. Men holdbart var det ikke, og derfor ser vi også meget frem til endelig at kunne indvie de mange nye p-pladser, siger Lisbeth Holsteen Jessen.

En del af et stort byggeprojekt
Når trængslen på p-pladserne har været stigende, så skyldes det, at Regionshospitalet Horsens undersøger og behandler flere patienter end nogensinde før.

Der er iværksat en række nye bygge- og anlægsprojekter, hvor opførelsen af P-huset er en forudsætning for at komme i gang med det øvrige nybyggeri.

- Derfor hilser vi dette rejsegilde særligt velkommen, siger Lisbeth Holsteen Jessen med tak til alle involverede i byggeprojektet.Fakta om P-huset:

  • Regionsrådet godkendte etableringen af P-huset ved Regionshospitalet Horsens den 26. oktober 2011. Byggeopgaven var efterfølgende koncessions-udbud.
  • P-huset opføres og driftes af CASA Enterprise. Aftalen er lavet som et OPP-projekt (offentligt privat partnerskab).
  • Det nye P-hus er på tre etager, heraf to underjordiske.
  • P-huset har plads til mindst 430 parkeringspladser. Samlet giver det godt 1.000 parkeringspladser på hospitalets matrikel.

Yderligere information:
Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, mail: ljes@rm.dk, tlf. 7842 5001, mobil: 2120 4844.