Tirsdag den 10. juni kl. 14 indvier regionsrådsformand Bent Hansen (S) det nye p-hus ved Regionshospitalet Horsens.

Med indvielsen af det nye parkeringshus får patienter, pårørende og hospitalets personale langt bedre parkeringsmuligheder end tidligere. Antallet af p-pladser på hospitalet kommer nu op på 1.050.

- Hospitalerne skal selvfølgelig først og fremmest bekymre sig om patienternes sundhed og ikke om antallet af parkeringspladser. Men pårørende og besøgende spiller faktisk en vigtig rolle i behandlingen, siger regionsrådsformand Bent Hansen, som glæder sig over, at p-huset også løser en daglig udfordring for hospitalets ansatte.

P-huset er brugerbetalt og bygget af et privat firma, som de næste 30 år kan regne med hospitalet som vigtigste kunde og partner. Byggeriet er gennemført på kun ni måneder og det imponerer hospitalsledelsen i Horsens, som længe har set frem til bedre adgangsforhold.

- År for år har vi budt stadig flere patienter velkommen på hospitalet. Dels fordi vi behandler flere patienter, dels fordi vi i dag er hospital for 210.000 borgere, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

En del af et større byggeprojekt
P-huset er udover en masse nye parkeringspladser også en forudsætning for andre ambitiøse byggeprojekter. Frem mod 2020 skal anlægsprojekter udvide Regionshospitalet Horsens’ kapacitet og modernisere indretning og logistik med patienter og medarbejdere i centrum.

Resultatet bliver et hospital, der kan matche tidens krav om hurtig udredning og sammenhængende patientforløb af høj kvalitet.

Snart åbner et nyt dagkirurgisk center på Regionshospitalet Horsens, som samtidig tager fat på et nyt stort byggeprojekt ’Nye Nord 1’, der både omfatter udvidelsen af hospitalets akutmodtagelse og nye operationsstuer.

Fakta om p-huset på Regionshospitalet Horsens:  

  • Det nye p-hus har 565 parkeringspladser.
  • P-huset består af tre niveauer, heraf to underjordiske og får til- og frakørselsforhold via lysreguleringen på Strandpromenaden i Horsens.
  • Samtidig med åbningen af det nye p-hus overgår alle hospitalets parkeringspladser til betalingsparkering. Parkering koster 10,50 i timen og 62 kr. for en dagsbillet.

Kontaktoplysninger:

  • Regionsrådsformand Bent Hansen (S), tlf. 4031 3707
  • Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, tlf. 2120 4844.