Hospitalsenheden Horsens og NCC Construction har indgået aftale om opførelsen af det nye hospitalsbyggeri ’Nye Nord’.

Rammerne om det nye hospitalsbyggeri i Horsens ligger nu fast: Byggeriet opføres i totalentreprise med NCC Construction som totalentreprenør og med byggestart til november i år.

Bygherre og totalentreprenør underskrev den 3. februar entreprisekontrakt for det 10.900 m2 store nybyggeri, som i fremtiden kommer til at omfatte nye ambulatorier og operationsstuer, ny intensivafdeling og to nye sengeetager. Entrepriseaftalen lyder på knap 195 mio. kr.

 - Det glæder os, at vi nu har indgået aftale med NCC Construction, som sammen med Aarhus Arkitekterne og MidtConsult, fik den bedste evaluering i forbindelse med udbudsrunden. Det er en god start på et stort og komplekst byggeri, og vi ser frem til samarbejdet, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, Hospitalsenheden Horsens.

Byggeprojekt tilgodeser et hospital i drift
NCC Construction har stor erfaring med sygehusbyggeri og stiller med et erfarent team til projektet. Målet er at tilrettelægge arbejdet på en sådan måde, at det tilgodeser et hospital i drift og derfor så vidt muligt holder byggeplads og hospital hver for sig.

 - Vi er glade for at kunne være med til at bidrage med vores ekspertise og levere et kvalitetsbyggeri. Sygehuse har været et prioriteret marked for os i mange år, og de erfaringer, der er kommet ud af det, kan Hospitalsenheden Horsens og patienterne nu nyde godt af, siger Nicolai Schultz, direktør i NCC Construction.

Opførelsen af ’Nye Nord’ blev godkendt af Regionsrådet i 2015 og er det største af en række byggeprojekter, som gennemføres på Hospitalsenheden Horsens for i alt 800 mio. kr. Byggeriet er en forudsætning for at gennemføre nogle af de øvrige byggeprojekter, som er planlagt på hospitalsenheden, f.eks. skal byggeriet gøre det muligt at renovere højhuset og udvide Akutafdelingen.

’Nye Nord’ opføres på hospitalsenhedens store parkeringsplads ud mod Sundvej og vil ifølge planen stå færdig i foråret 2018.

 

 

På billedet ses hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, Hospitalsenheden Horsens, og direktør Nicolai Schultz, NCC Construction.

 

Flere oplysninger:

Ghita Borring
Kommunikations- og marketingchef 
NCC Construction Danmark A/S
Tlf. 4170 4440.

Lisbeth Holsteen Jessen
Hospitalsdirektør
Hospitalsenheden Horsens
Tlf. 2120 4844.

Thomas Balle Kristensen
Administrationschef og chef for byggeri
Hospitalsenheden Horsens
Tlf. 3038 7193.