Den nye operationsgang på Hospitalsenheden Horsens er nu officielt indviet og alle seks operationsstuer taget i brug.

Byggeriets parter og  hospitalets ansatte var mandag den 24. august inviteret til en officiel markering af færdiggørelsen af den nye operationsgang på Hospitalsenheden Horsens.

De seks nye stuer er løbende taget i brug inden for de seneste to uger. To stuer benyttes til obstetriske indgreb såsom kejsersnit og fire til ortopædkirurgiske operationer. Der er tale om en stue mere end tidligere.

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Vi har takket være den store indsats, der er lagt i ombygningsarbejdet, fået nogle lyse og mere tidssvarende operationsstuer, som både patienter og personale kan få gavn af, sagde hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen under sin tale ved indvielsen mandag eftermiddag.

Hospitalsdirektøren overbragte en stor tak til alle byggeriets parter, håndværkere samt hospitalets medarbejdere og ledere, som har været med til at gøre byggeprojektet til virkelighed. Processen har dog ikke været helt uden udfordringer. F.eks. blev der forrige søndag konstateret forhøjet luftfugtighed i fire af de nye operationsstuer. Stuerne blev dog gjort klar igen samme dag.

- Der skal lyde en stor tak til alle, som gik på arbejde om søndagen for at hjælpe med at løse den udfordring, vi stod med, sagde hospitalsdirektøren.

Flytningen fra den tidligere operationsgang og ind i de nye lokaler er nu med til at gøre plads for den kommende udvidelse af hospitalets akutafdeling.

Den nye operationsgang udgør første etape i opførelsen af helt nye operationsstuer på hospitalet. Næste etape bliver etableringen af de nye kirurgiske operationsstuer, som får plads i den nye bygning ’Nye Nord’ ud mod Sundvej.

Flere oplysninger:
hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen
tlf. 21204844.

Fakta om den nye operationsgang:

  • Knap 1.000 kvadratmeter stor og indrettet i hospitalets tidligere dagkirurgiske center
  • I alt seks nye stuer - to stuer til obstetrik og fire til ortopædkirurgiske operationer
  • Pris knap 20 mio. kr.

Milepæle undervejs:

  • 25. juni 2014: Regionsrådet godkender ombygningsplanerne, som skal føre til den nye operationsgang
  • 14. oktober 2014: Der tages hul på ombygningen af det tidligere dagkirurgiske center til ny operationsgang
  • 9. marts 2015: Fejring af håndværkergilde i operationsstuerne
  • 12. august 2015: Den første af de nye operationsstuer tages i brug
  • 24. august 2015: Officiel indvielse af den nye operationsgang.