Gry fik blomster LILLE.jpg

Tirsdag den 19. februar rykkede de første patienter ind i det spritnye hospitalsbyggeri Nye Nord. Den allerførste patient til at indtage en seng i de nye rammer blev 8-årige Gry og hendes mor Rikke.

Efter godt 2,5 års byggeperiode kunne de første patienter rykke ind i det godt 10.000 kvm store nybyggeri Nye Nord. Det skete tirsdag den 19. februar.

Den allerførste patient i en af de 58 nye sengestuer blev 8-årige Gry og hendes mor Rikke. De fik overrakt en buket blomster af sygeplejerske Pernille og afdelingssygeplejerske Nanna.

På niveau 3 i det nye byggeri blev Mona den første patient. Mona blev overflyttet fra en fire-sengs stue i det tidligere højhus til en af de helt nye en-sengsstuer i det nye byggeri, og kontrasten var ifølge Mona ikke til at tage fejl af.

- Nej, hvor er det flot, udbrød Mona efter indflytningen.

Kirurgisk Sengesnit er det første af seks afsnit til at flytte ud i det nye byggeri, som forventes at være i fuld drift i løbet af foråret med nye operationsstuer, intensiv, opvågning, klinikker og to etager udelukkende med sengestuer.

Hospitalet føres op til nutidige standarder
Når Nye Nord er i fuld drift, kan renoveringen af hospitalets højhus gå igang, ligesom Akutafdelingen, fase 2, skal udvides.

Regionshospitalet Horsens modtager primært patienter fra optageområdet Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg, hvor indbyggertallet er et af Danmarks hurtigst voksende. 'Nye Nord' skal derfor også på sigt gøre det muligt at udrede og behandle endnu flere patienter.

- 'Nye Nord' er det største af de indbyrdes afhængige bygge- og moderniseringsprojekter, som er planlagt på hospitalet frem mod 2025. Derfor er det en stor milepæl på vejen hen imod et tidssvarende akuthospital med alle moderne faciliteter til udredning og behandling af akutte og planlagte patienter, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

Nybyggeriet på Regionshospitalet Horsens blev godkendt af Regionsrådet i 2015, og første spadestik blev taget i september 2016.