Øko roser.jpg

Køkkenet på Regionshospitalet Horsens er aktuelt nomineret til prisen 'Økologiske Køkkenroser', som bl.a. Landbrug & Fødevarer står bag. Juryen besøgte køkkenet den 26. juni. Den endelige vinder kåres til september.

Den fornemme pris 'Økologiske Køkkenroser' gives til offentlige, danske køkkener, som udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer.

I år er de nominerede kandidater først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener.

Ligeledes er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad, hvor der er fokus på sæsonens økologiske råvarer.

I disse dage er juryen bag på vej rundt til de nominerede kandidater for at finde frem til de endelige vindere i de fire kategorier, som prisen består af. Køkkenet på Regionshospitalet Horsens er sammen med køkkenet på Hvidovre Hospital nomineret i kategorien 'centrale og hospitalskøkkener'.

- Vi er naturligvis meget beærede over at være nomineret til prisen, fordi det er en anderkendelse af det store arbejde, medarbejdere og ledere har gjort og gør her på hospitalet for at tilberede og servere indbydende mad bestående af ca. 87 % økologiske råvarer, siger ledende økonoma Kirsten Knudsen.

Prisen 'Økologiske Køkkenroser' er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F.

Den endelige vinder kåres til september.