Landets bedste til astma-behandlingF.jpgLandets bedste til behandling af astma

Dagens Medicin har netop kåret Regionshospitalet Horsens som landets bedste til behandling af diabetes (voksne) og astma.

Hospitalets diabetes-team indtager førstepladsen på ranglisten over landets bedste behandlingssteder, fordi patienterne i Horsens tilbydes en intensiv og tværfaglig diabetes-behandling.

Der er fokus på at sikre patienterne et så normalt blodsukker som muligt samtidig med, at patienterne bliver behandlet for et eventuelt forhøjet blodtryk og kolesterol. Patienterne i Horsens kommer også til øjenlæge og fodterapeut, ligesom de ved behov tilbydes hjælp til rygestop, diætistvejledning og kulhydrattælling.

Alle indsatserne tilsammen forebygger komplikationer og redder liv. F.eks. viser det såkaldte Steno 2-studie, at patienter med diabetes lever otte år længere med intensiv diabetesbehandling, end hvis de tilbydes en vanlig behandling.

Diabetes-teamet har i gennemsnit ca. 1.200 patienter i behandling og deler førstepladsen med hospitalet i Silkeborg.

Hospitalets lungeteam indtager førstepladsen inden for behandling af astma. I Horsens er det bl.a. en meget høj andel af de ambulante patienter, som tilbydes en årlig kontrol på hospitalet. Ligeledes er det en meget høj andel af patienterne, som får lavet og registreret en årlig lungefunktionsmåling samt får registreret oplysninger om allergi og rygning.

Den tværfaglige indsats og systematiske behandling af patienterne forebygger komplikationer og sikrer, at mange patienter kan leve et godt liv med astma.

Lungeteamet har ca. 6.000 ambulante besøg i klinikken om året og har flere gange tidligere opnået anerkendelsen af Dagens Medicin som landets bedste til behandling af en lungesygdom.

Dagens Medicin kårer hvert år de hospitalsafdelinger, som leverer den bedste behandling inden for en række specialer. Kåringen baserer sig på tal fra de danske kvalitetsdatabaser.