skanning og ultralyd2.JPG

MR er en fuldstændig uskadelig undersøgelser der benytter sig af radiobølger i et magnetfelt. Typisk vare en MR skanning mellem 15-25 minutter, men i enkelte tilfælde kan det tage helt op til 75 minutter.

For at kunne blive MR skannet er det vigtigt at du kan ligge helt stille, da skanningsbillederne er meget følsomme overfor bevægelse. Derfor kan det være en fordel at du er godt smertedækket.

Lider du af klaustrofobi eller angst for undersøgelsen, kan du eventuelt bede din egen læge om beroligende medicin, som skal tages 30 minutter inden undersøgelsen. Fortæl meget gerne personalet hvis du på forhånd ved at det kan blive et problem.

Det er vigtigt for os at du ligger komfortabelt, da det så vil være lettere for dig at ligge helt stille. Undervejs vil du have mulighed for at høre lidt musik enten via radio eller en cd, men du skal være opmærksom på at skanneren larmer utrolig meget mens den arbejder.

Da skanneren ikke benytter sig af stråler, kan der være en mulighed for at få en pårørende med ind i rummet under skanningen.

Når du er færdig med skanningen vil du blive oplyst om hvor og hvordan du kan forvente at få svar på undersøgelsen. Svaret bliver sendt til den henvisende læge, og samtidig vil du kunne finde svaret på sundhed.dk / borger.dk.

Det skal du fjerne fra kroppen inden skanningen

Du må ikke have følgende i kroppen

Du må næsten altid gerne MR skannes, men du skal oplyse det til personalet, hvis følgende er gældende

Har du spørgsmål til MR undersøgelsen

   Kontakt 

 

   Find vej

 

   Praktisk info

 

   Pjecer og vejledninger

 

   Til fagfolk