Drikkevarer

Vedrørende væskeindtagelse anbefales, at du drikker max. 600 - 800 ml pr. døgn. Har du stadig vandladning, må du drikke den tilsvarende mængde væske.
Vær opmærksom på, at røgede, salt- og sukkerholdige mad- og drikkevarer øger din tørstfornemmelse. 

Tørvægt 

Det er det du vejer uden ekstra væske i kroppen. Tørvægten fastsættes af lægen. Du vejer dig før hver dialyse, så du ved hvor meget væske du skal havde trukket ud under behandlingen. 
Vægten reguleres løbende afhængig af din fysiske tilstand, appetit og eventuelt sammenholdt med røntgen af dine lunger og hjerte. 

Kost 

Som dialysepatient er der mange fødevarer, der indeholder næringsstoffer, som dine nyrer ikke kan udskille. Derfor er der individuelle kostrestriktioner, som kan hjælpe dig til at holde næringsstofferne i balance. 
Du har mulighed for at snakke med en diætist på afdelingen, ligesom sygeplejerskerne løbende vil følge op på din kostsituation. 

Motion

Som dialysepatient er det meget vigtigt at holde sig fysisk aktiv, så dit kredsløb stimuleres og dine muskler ikke reduceres. Du kan tage trapperne, gå en tur eller måske svømme. Alt tæller og kun fantasien sætter grænser. 
Motion øger konditionen, muskelvækst og muskelstyrke og kan medvirke til, at din samlede fysiske evne øges. I dialysen har vi et tilbud om sengecykling til dig, som ønsker at dyrke motion imens du er i dialysebehandling. Du har også mulighed for at få en inviduel vurdering og træningsplan ved en fysioterapeut.  
Læs også pjecen "Om fysisk aktivitet og dialyse"

Aktiv i egen behandling

For at være godt dialyseret kræver det en indsats fra din side på mange områder. Ved at tage aktivt del i egen behandling får du indsigt i din sygdom som kan bruges positivt til at forbygge og afhjælpe de problemer der evt måtte opstår.I dialysen arbejder vi på at alle får mulighed for at deltage aktivt i egen behandling.