Hvedefiberbrød
Ingredienser
15 skiver.
- 25 g gær, frisk
- 3 dl vand
- 0,5 spsk salt
- 0,5 spsk honning
- 50 g havregryn
- 250 g hvid hvedemel, Amo
- 100 g hvedemel
TIP!
Brødene kan fryses efter bagning.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunken vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser – holdt evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade
beklædt med bagepapir og lad den efterhæve tildækkede i ca. 1 time.
Pensel brødet med vand.
Bag brødet midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 min.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 195 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,89 g
Kulhydrat pr. 100 g: 34,9 g
Kostfibre pr. 100 g: 5,41 g
Salt pr. 100 g: 1,25 g