Hverdagsbrød
Ingredienser
22 skiver.
- 25 g gær
- 2½ dl vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2½ dl kærnemælk
- 25 g solsikkekerner
- 25 g græskarkerner
- 30 g hørfrø
- 250 g grahamsmel
- 250 g hvid hvedemel
Tip!
I stedet for kærnemælk kan du også bruge fx yoghurt naturel, A38 eller kefir.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet, og tilsæt øvrige ingredienser.
Rør dejen godt i gennem – dejen skal være klistret.
Lad dejen hæve tildækket i en time.
Fordel dejen i en smurt brødform og lad den efterhæve ½ time.
Bages ved 175 °C varmluft i 30-40 min.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 203 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,69 g
Kulhydrat pr. 100 g: 29,3 g
Kostfibre pr. 100 g: 6,2 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,58 g