Langtidshævede rugboller
Ingredienser
26 stk.
- 5 dl vand
- 12 g gær, frisk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 tsk sukker
- 1 spsk salt
- 350 g rugmel
- 350 g hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gæren i koldt vand, tilsæt yoghurt naturel, sukker, salt og mel – hold evt. lidt mel tilbage - og rør sammen (dejen skal være klistret).
Tildæk dejen og stil den i køleskab til næste dag.
Brug to spiseskeer til at sætte boller af dejen på en plade med bagepapir.
Bag bollerne i ca. 20 min ved 175 °C. Sæt en bradepande med vand nederst i
ovnen.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 184 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,36 g
Kulhydrat pr. 100 g: 34,5 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,96 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 1,4 g