Langtidshævet landbrød
Ingredienser
24 stk.
- 10 g gær
- 5 dl vand
- 1 spsk salt
- 100 g rugmel
- 300 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
Tip!
Brødet kan fryses efter bagning.
Fremgangsmåde
Gæren opløses i vand.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Rør dejen sammen - den skal være blød.
Tildæk dejen og stil den til hævning i køleskabet 15-18 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og kom dejen i en form. Lad den stå ved
stuetemperatur i ca 1 time.
Rids brødet på langs og pensl det med vand.
Bag brødet ved 165 °C varmluft i ca 30 min.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 192 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,2 g
Kulhydrat pr. 100 g: 35,6 g
Kostfibre pr. 100 g: 5,54 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 1,51 g