Linseboller
Ingredienser
22 stk.
- 4,5 dl vand
- 240 g linser fra dåse
- 0,5 dl hørfrø, rå
- 200 g a38, naturel, 1,5%
- 1 spsk olie
- 70 g havregryn
- 120 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- 2 tsk sukker,
- 1 tsk salt
- 25 g bagegær
Fremgangsmåde
Afdryp linserne i en sigte og blend til en lind masse. Brug evt. lidt af vandet fra
opskriften, hvis det er svært at få blenderen til at blende det.
Opløs gæren i vandet og bland linsemassen og øvrige flydende ingredienser i.
Tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen grundigt, gerne på en røremaskine.
Stil dejen til hævning i en time, eller gerne natten over i køleskab.
Form 22 boller med 2 spiseskeer uden at klemme for meget luft ud af dejen.
Dyp skeerne i vand efter hver bolle for at undgå at dejen klistre fast.
Efterhæv evt. 15-20 min.
Bag bollerne 15-20 min ved 225 grader.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 161 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,73 g
Kulhydrat pr. 100 g: 26,9 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,29 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,44 g