Lyse rugboller
Ingredienser
30 stk.
- 2 dl vand
- 1,5 dl perlespelt
- 1 pakke gær
- 4 dl vand
- 1,5 dl tykmælk
- 1 spsk honning
- 0,5 spsk salt
- 1 spsk citronsaft
- 6 dl rugmel
- 6,5 dl hvedemel
Tip!
I stedet for tykmælk kan du bruge fx yoghurt naturel, ymer eller ylette.
Brødet er fryseegnet efter bagning.
Fremgangsmåde
Perlespelt sættes i blød i 2 dl vand dagen før, eller koges 5 min. samme dag.
Bland perlespelt med vand, tykmælk, honning, citronsaft og salt, og udblød
gæren i blandingen.
Tilsæt rugmel, og derefter hvedemelet lidt af gangen (hold evt. lidt tilbage).
Ælt dejen ca. 10 min. til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og lad den hæve i ca. 1 time.
Form dejen til 30 boller og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Bag bollerne ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 15 min.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 181 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,41 g
Kulhydrat pr. 100 g: 34 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,31 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,59 g