Rugkringler
Ingredienser
18 stk.
- 0,5 pakke gær, frisk
- 1,25 dl vand
- 1 dl kærnemælk
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1,5 dl rosiner
- 2 spsk olie
- 200 g rugmel
- 200 g hvedemel
- 1 æg
Tip!
Kringlerne kan fryses efter bagning.
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunken vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et mel-drysset bord og ælt den let.
Form dejen til kringler – ca. 18 styk - og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i ca. 15 min.
Pensel med æg.
Bag kringlerne ved 175 °C i ca. 12 min. midt i ovnen.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 249 kcal
Fedt pr. 100 g: 5,09 g
Kulhydrat pr. 100 g: 41,4 g
Kostfibre pr. 100 g: 5,04 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,78 g