Fiskelasagne
Ingredienser
6 personer.
- 1 mellem løg ( ca 100 g)
- 170 g gulerod
- 170 g porre
- 200 g hvidkål
- 1 spsk rapsolie
- 1 dåse flåede tomater
- 1,5 tsk oregano, tørret
- 1 tsk timian, tørret
- 1 stk grøntsagsbouillon
- 3 dl vand
- 200 g lasagneplader, fuldkorn
- 500 g mornay sauce, 5%
- 450 g hellefisk
- 1 tsk salt
Tip!
Fiskelasagne kan fryses.
I stedet for hellefisk kan du bruge en anden slags hvid fisk, fx torsk, lange, sej, eller kulmule.
Fremgangsmåde
Hak løg, riv gulerødder fint, og finsnit porrer og hvidkål.
Svits ovenstående i olien.
Tilsæt tomater, oregano, timian og bouillon, og lad retten simre under låg 10-15
min. Gerne op til flere timer ved svag varme.
Smag til med salt og peber.
Læg grønsagsblanding, lasagneplader og fisk lagvis i et ovnfast fad, og slut med
sovs.
Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 min.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 100 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,65 g
Kulhydrat pr. 100 g: 8,95 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,57 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,67 g