Onsdagsråkost
Ingredienser
6 personer.
Kryddermandler
- 60 g mandler
- 1/4 tsk salt
- ½ tsk chili, tørret
- lidt sort peber
- 1 dl vand
Tilsæt en af 3 nedenstående krydderblandinger - brug den samme krydderblanding til marinaden
a) ½ tsk. kanel, ½ tsk. nellike, ½ tsk. allehånde, ½ tsk.
karry, 1 tsk. sukker
b) ½ tsk. koriander, ½ tsk. kanel og 1 tsk.
lakridspulver
c) ½ tsk. allehånde, ½ tsk. kardemomme ½ tsk.
ingefær, ½ tsk. karry, 1 tsk. sukker
Marinade
- 2 spsk olie
- 2 spsk æbleeddike
Råkost
- 125 g gulerod
- 125 g hvidkål eller hvid spidskål
- 125 g rødkål eller rød spidskål
- 50 g squash
- 100 g mango
Fremgangsmåde
Kryddermandler
Bland salt, chili, peber og én af de 3 krydderblandinger sammen.
Tilsæt vand og mandler og rør det hele godt sammen.
Lad det stå på køkkenbordet og trække - gerne 2-3 timer. Rør i det ind i mellem.
Hæld mandlerne op i en sigte og lad væden løbe fra.
Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir.
Bag mandlerne i ovnenved 130° C (varmluft) i 1 time. Lad mandlerne køle af på pladen og adskil dem når de er afkølet.
Marinade
Bland alle ingredienser i en skål.
Råkost
Hak/riv gulerødder, kål og squash fint.
Skær mango i tern og bland det med grøntsagerne.
Vend marinaden i salaten sammen med kryddermandlerne.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 105 kcal
Fedt pr. 100 g: 6,99 g
Kulhydrat pr. 100 g: 6,94 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,34 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,24 g