Ingredienser

6 personer.

  • 1 stk grøntsagsbouillon
  • 50 g sorte ris
  • 50 g brune ris
  • 110 g gulerod (1 stor)
  • 85 g persillerod (1 mellem)
  • 60 g forårsløg (ca 3 stk)
  • 20 g valnødder
  • 50 g rosiner
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk balsamico
  • 2 tsk olie
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber

Tip!

Brug gerne en rest ris fra dagen før. Husk at køle risene hurtigt ned og opbevare dem i køleskab.

Fremgangsmåde

Kog risene i bouillon efter anvisning på pakken.
Hæld risene i en sigte, og lad dem afkøle og afdryppe.
Rens grøntsagerne.
Riv eller hak gulerødder og persillerod fint. Skær forårsløg i tynde ringe.
Rist nødderne ved 175 gr. i 6 minutter i ovn eller rist dem let på panden.
Hak nødderne.
Bland det hele sammen, og tilføj rosiner til blandingen.
Pisk en dressing sammen af citronsaft, balsamico, olie, sukker og smag til med
salt og peber.
Hæld den over salaten.
Salaten bliver bedre, hvis den får lov til at trække en time eller mere.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 186 kcal

Fedt pr. 100 g: 5,44 g

Kulhydrat pr. 100 g: 29,1 g

Kostfibre pr. 100 g: 3 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,12 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk