Rissalat
Ingredienser
6 personer.
- 1 stk grøntsagsbouillon
- 50 g sorte ris
- 50 g brune ris
- 110 g gulerod (1 stor)
- 85 g persillerod (1 mellem)
- 60 g forårsløg (ca 3 stk)
- 20 g valnødder
- 50 g rosiner
- 3 spsk citronsaft
- 1 spsk balsamico
- 2 tsk olie
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
Tip!
Brug gerne en rest ris fra dagen før. Husk at køle risene hurtigt ned og opbevare dem i køleskab.
Fremgangsmåde
Kog risene i bouillon efter anvisning på pakken.
Hæld risene i en sigte, og lad dem afkøle og afdryppe.
Rens grøntsagerne.
Riv eller hak gulerødder og persillerod fint. Skær forårsløg i tynde ringe.
Rist nødderne ved 175 gr. i 6 minutter i ovn eller rist dem let på panden.
Hak nødderne.
Bland det hele sammen, og tilføj rosiner til blandingen.
Pisk en dressing sammen af citronsaft, balsamico, olie, sukker og smag til med
salt og peber.
Hæld den over salaten.
Salaten bliver bedre, hvis den får lov til at trække en time eller mere.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 186 kcal
Fedt pr. 100 g: 5,44 g
Kulhydrat pr. 100 g: 29,1 g
Kostfibre pr. 100 g: 3 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,12 g