Linsedeller
Ingredienser
15 styk.
- 240 g linser fra dåse eller vægt efter kogning.
- 240 g broccoli
- 3 tsk pesto, grøn
- 2 mellem æg
- 1,5 dl havregryn
- 0,5 dl solsikkekerner
- 0,5 tsk salt
- 90 g løg, rå
Tip!
Hvis du godt kan lide en lidt kraftigere smag, kan du tilsætte chili, koriander, hvidløg, spidskommen mv.
Fremgangsmåde
Afdryp overskydende væske fra linserne i en sigte.
Blend løg og broccoli til en grov masse og tilsæt linser, havregryn, salt, æg og
pesto. Blend til en sammenhængende konsistens - der må gerne være struktur i
farsen.
Er farsen for våd, kan der tilsættes lidt hvedemel, omvendt vand, hvis farsen er
for fast.
Form linsefarsen til små kugler og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de er
lysebrune og sprøde.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 117 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,65 g
Kulhydrat pr. 100 g: 10,8 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,44 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,51 g