Regionshospitalet Horsens har på begge matrikler siden april 2008 tilbudt et korps af frivillige hjælpere. De frivillige har meldt sig til at muntre om patienterne, gå en tur med dem, spille kort, hente blade og aviser eller bare snakke. Med andre ord fungere som en form for pårørende.

At være frivillig kræver menneskelig forståelse. Det er syge mennesker, de frivillige skal stå til rådighed for, og de kan have mangeartede problemer. Det er derfor vigtigt at de frivillige husker på, hvilken "rolle" de har - nemlig at være medmenneske og overlade det faglige til personalet og det private til familien.

Alle frivillige udvælges gennem personlige samtaler og er fordelt på de tre matrikler. Da vi både har afdelinger og ambulatorier, som ønsker flere frivillige tilknyttet og en venteliste med folk, som gerne vil bruge noget af deres tid som frivillig, er vi i den heldige situation, at vi bliver i stand til at udvide ordningen til glæde for både patienterne, de pårørende, hospitalet og de frivillige.

Som vi håbede på, har mælkebøtten som logo for frivilligordningen ramt plet. Den spreder lys og glæde med sin dejlige gule forårsfarve, den bryder frem overalt, den sætter frø og sår sig selv- den er ikke til at komme uden om.