Hospitalets køkken og de medicinske sengeafsnit havde 24. maj besøg af repræsentanter fra 'Canadian Frailty Network'. De canadiske gæster var taget til Horsens for at se og høre om hospitalets ernæringspolitik og den tilhørende produktion af 'hjemmelavet' økologisk mad.

Uden mad og drikke duer helten ikke!

Sådan lyder et gammelt ordsprog, og som indlagt patient har man særligt brug for energi til at komme sig.

Derfor har hospitalet en fælles ernæringspolitik og eget køkken, som tilbereder og serverer mad lavet af primært økologiske råvarer. 

Det og meget mere var gæsterne fra Canada taget til Danmark for at høre mere om. De var imponerende over at erfare, hvordan hospitalets køkken tilbereder al maden fra bunden og f.eks. både har eget snitteri og bageri.

De var også imponerede over det engagement, medarbejderne lægger i at give de indlagte patienter den nødvendige ernæring og dermed den betydning, som vi tillægger maden under en indlæggelse.

Til sammenligning leveres al hospitalsmaden i Canada udefra, og hospitalerne har i dag ikke faciliteterne til egen produktion.

Canadierne hørte under deres besøg også om sammensætningen af dagens menu, og hvordan vi iøvrigt forsøger at friste patienterne under deres indlæggelse, så underernæring forebygges. Bl.a. kører personalet rundt med en måltidsvogn på sengeafsnittetene, så den medicinske patient kan få serveret små lækre måltider.

Endelig var Canada-delegationen også på besøg på Medicinsk Sengeafsnit 1 for at se dagligstuen, hvor patienterne kan nyde deres mad sammen.