Alle interesserede har mulighed for at se og opleve det nye hospitalsbyggeri, når Nye Nord, Regionshospitalet Horsens, holder Åbent Hus den 2. september kl. 13-16.

Oplev en moderne hospitalsstue, få en smagsprøve på hospitalsmaden og se, hvordan fremtidens hospital bliver både i virkeligheden og med en 3D-visulisering.

Alle interesserede er velkomne til at kigge indenfor, når Nye Nord slår dørene op for det sidste Åbent Hus-arrangement, inden byggeriet åbner op for patienter i begyndelsen af 2019.

Der bliver mulighed for selv at gå rundt i stueetagen, som indrettes med bl.a. sengestuer og auditorium. Her vil interesserede bl.a. kunne høre mere om den udvidelses- og flytteproces, som hospitalet gennemgår frem mod 2022, og om det simulationsudstyr, som studerende og ansatte bruger til at træne deres færdigheder med.

Samtidig vil der være guidede ture op på byggeriets øverste etager. Turen går bl.a. forbi et af de køkkener, hvor patienterne i fremtiden vil kunne sidde og nyde deres mad. Der vil også være smagsprøver på den mad, hospitalet serverer for de indlagte patienter.

Arrangementet er gratis, og tilmelding ikke nødvendig.

Indgangen til Nye Nord vil være umiddelbart ved siden af Hovedindgangen, indgang A.

Sådan indrettes Nye Nord

Nye Nord fordeler sig over fire etager og en kælder.

Niveau 1 kommer til at indeholde klinikkerne. Først skal niveau 1 dog bruges til sengestuer, mens højhuset renoveres.

Niveau 2 er det akutte plan med fem nye operationsstuer samt et afsnit med intensiv og opvågning, herunder et perioperativt område. Akutområdet etableres i niveau med hospitalets nuværende operationsgang og akutafdeling.

På de to øverste etager (niveau 3 og 4) etableres sengeafsnit med i alt 58 en-sengsstuer med eget bad og toilet. Fire af stuerne indrettes til særligt store patienter.

På de to øverste etager etableres også et anretterkøkken og fælles opholdsstue, så patienterne kan mødes og nyde deres mad.

Kælderen er forbeholdt personale, transport og teknik, deriblandt en automatisk sengevasker.

Der vil på et senere tidspunkt blive afholdt rundtur udelukkende for medarbejdere.

Fakta om Nye Nord:

  • Nybyggeri på 9100 m2 (eksklusiv kælder)
  • Fire etager over jorden + kælder
  • Nybyggeriet blev godkendt i Regionsrådet i 2015 og er det største af de byggeprojekter, som gennemføres på Regionshospitalet Horsens.
  • Opføres i totalentreprise med NCC som totalentreprenør og med Sweco og Arkitema som bygherrerådgivere og Midtconsult og Link som NCC´s rådgivere.
  • Opføres i Energiklasse 2020.

Fakta om byggeprojekterne:

  • Udvidelsen og moderniseringen af Regionshospitalet Horsens består af primært tre store byggeprojekter: Opførelsen af Nye Nord, udvidelse og renovering af Akutafdelingen samt renovering af eksisterende bygninger, herunder højhuset.
  • Byggeprojekterne er indbyrdes afhængige. Bl.a. kan renoveringen af hospitalets højhus gå i gang, når klinikker og sengeafsnit kan flytte ud af højhuset og ind i Nye Nord.
  • Byggeprojekterne gennemføres 2015-2025 for ca. 800 mio. kr.
  • Arealudvidelse fra 46.000 m2 til 59.000 m2.
  • Større kapacitet i form af bl.a. flere senge, klinikfunktioner og operationskapacitet.