I Hedensted er Jordemoderkonsultationen flyttet ind i nye lokaler på Bytorvet. Samtidig er yderligere en jordemoder flyttet med ind for at tage sig af de sårbare gravide.

Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Horsens har længe været på udkig efter nye lokaler til jordemoderkonsulta-tionen i Hedensted.

Valget faldt på lokalerne på Bytorvet, hvor Hedensted Fysioterapi og Træning i forvejen hører til, og hvor en gruppe af diætister er på vej til.

Vi har fundet nogle spændende rammer og forventer, det har en effekt, at man er flere aktører på samme matrikel om det samme fokus, nemlig borgernes sundhed. Her får fysioterapeuterne, diætisterne og vores jordemødre mulighed for at dele viden med hinanden, så borgerne kan få en endnu bedre service, siger chefjordemoder Jeanette Ziska.

Det er nu to jordemødre fra Regionshospitalet Horsens, som bemander jordemoderkonsultationen i Hedensted. Tidligere stod jordemoder Ulrica Öhrman alene for at tilse de gravide fra området. Hun har nu fået selskab af jordemoder Karina Sørensen, som skal tage sig af gravide, der i en eller anden grad er udsatte.

- De gravide, som hører ind under tilbuddet, behøver nu ikke længere køre til Horsens men kan blive her i deres nærområde. Det bliver en stor fordel for flere, siger Jeanette Ziska

Jordemoderkonsultationen i Hedensted benyttes fortrinsvist af kvinder fra kommunen, men der kommer også gravide sydligere fra, som har valgt at føde på Regionshospitalet Horsens.

Hospitalet tager årligt imod ca. 2200 nye babyer.