07.02.2018

Gravide fra Skanderborg, Horsens, Hedensted og Odder føder almindeligvis på Regionshospitalet Horsens. Nu barsler hospitalet selv med et digitalt mor/barn univers, hvor kommende forældre kan hente faglig information om graviditet, fødsel og barsel.

Sygeplejersker og jordemødre fra Regionshospitalet Horsens har selv udarbejdet og samlet de mange faglige informationer, som nu ligger tilgængelige for alle interesserede på hospitalets hjemmeside.

Forældrepar får her muligheden for at samle viden, der er tilpasset de lokale forhold på hospitalets fødeafsnit og Afsnit for Mor og Barn (det tidligere barselsafsnit), hvor de skal føde. Her kan de bl.a. finde information om alt fra undersøgelser og skanninger i graviditetsperioden, fødslen, amning og den første tid med det lille barn efter fødslen. Der er også informationer om ambulant fødsel og om barselsopholdet på afsnittet for mor og barn.

- Vi håber, at gravide og deres familier vil få gavn af det nye univers både før og efter fødslen, og at de kan finde brugbar information, som kan være med til at gøre forløbet til en god oplevelse, fortæller Lene Ørnsholt, afdelingssygeplejerske på Afsnit for Mor og Barn.

- Vi vil bestræbe os på at holde hjemmesiden levende og opdateret med ny viden og nyheder i øvrigt, og vi modtager meget gerne henvendelser med input til hjemmesiden, siger Lene Ørnsholt.

Find mor/barn universet her.