Jeppe Lange LILLE.jpg

Lektor og forskningsansvarlig overlæge Jeppe Lange fra Aarhus Universitet og Regionshospitalet Horsens får Fabrikant Vilhelm Pedersen og Hustrus Legat på to mio. kr. til sin forskning i ortopædkirurgiske infektioner. Bevillingen får han efter indstilling fra Novo Nordisk Fonden.

Hudbakterier forårsager infektioner hos patienter med ledproteser. Det er et velkendt og udbredt klinisk problem, som Jeppe Lange fra Institut for Klinisk Medicin i Aarhus og Ortopædkirurgi, Regionshospitalet Horsens, nu vil undersøge. Og det har han fået to mio. kr. til.

Jeppe Lange og hans forskerkolleger isolerer hudbakterier fra patienter med infektioner i hofte- eller skulderproteser ved hjælp af ultralyd, så de kan undersøge bakterierne med avancerede molekylær-biologiske-teknikker.

Ambitionen er at reducere antallet af infektioner – i første omgang for patienter med ledproteser og på længere sigt også til gavn for patienter med andre implantater som fx hjerteklapper og karproteser.

Forskningsprojektet er baseret på et multidisciplinært samarbejde med forskere i Danmark, Sverige og Tyskland, og Jeppe Lange kan med bevillingen gennemføre to planlagte ph.d.-forløb i samarbejde med lektor Holger Brüggemann fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.