25-11-2019

Dagens Medicin førsteplads i astma.jpg

Lungeteamet på Regionshospitalet Horsens scorer 100 ud af 100 mulige points, når det gælder udredning og behandling af patienter med astma.  Det viser en netop offentliggjort rangliste i Dagens Medicin.

Igen i år kårer Dagens Medicin de hospitalsafdelinger, som er bedst til en given hospitalsbehandling.

I det seneste nummer offentliggøres listen over de hospitaler, som ligger højst inden for behandling af lungesygdommene KOL og astma, og på sidstnævnte liste indtager Regionshospitalet Horsens en førsteplads efterfulgt af Grindsted og Vejle Sygehus.

Ranglisten over de bedste behandlingssteder er baseret på data fra de kliniske kvalitetsdatabaser, og i alt 1.248 speciallæger, heraf 20 med speciale i lungesygdomme, har været med til at vægte betydningen af kvalitetsindikatorerne.

Lungeteamet på Regionshospitalet Horsens indtager således en førsteplads, fordi teamet bedst opfylder de kvalitetsindikatorer, som indgår i årsrapporten for Databasen for Astma i Danmark.

Styregruppen bag de seneste årsrapport for Astma Databasen efterlyser i øvrigt, at data som lungefunktion, allergitest og rygestatus fremover bliver målt på landsbasis i et større omfang end nu.

Inden for KOL ligger hospitalet på en 24. plads.

Kontakt:

Mette Vestergaard Rasmussen
kommunikationschef
Tlf. 2381 8614
MEVRAS@rm.dk