18.08.21

Region Midtjylland forbereder sig på at skrue ned for vaccinationsindsatsen frem mod den 1. oktober. Indtil da vil det fortsat være nemt lokalt at blive vaccineret mod COVID-19 i fx Odder, Horsens og Hedensted.

Den 1. oktober ventes størstedelen af befolkningen at være vaccineret. Derfor er Region Midtjylland gået i gang med at tilpasse lokaler, mandskab og åbningstider for de vaccinationscentre og –steder, som har varetaget vaccinationsopgaven hen over foråret og sommeren.

Konkret planlægger regionen at gå fra syv til fire store vaccinationscentre, mens alle faste lokale vaccinationssteder i kommunerne lukker ned.

Indtil da vil det fortsat være nemt at blive vaccineret på et af de lokale vaccinationscentre/-steder, som i øjeblikket har stor ledig kapacitet. Også selv om vaccinationscentrene allerede har nedjusteret deres kapacitet.

- Vi bliver ved med at tilbyde vaccination mod COVID-19, også efter den 1. oktober. Men det bliver nok ikke nemmere at få stikkene end nu: Vi har vacciner nok, tidsbestilling er ikke længere nødvendig, og der er mange vaccinesteder at vælge imellem. Skal det være nemt at få stikkene, så er det nu, man skal slå til, siger Anne Overgaard Bohlbro, som koordinerer vaccinationsindsatsen i Odder, Horsens og Hedensted.

Vaccinationerne mod COVID-19 forventes efter 1. oktober at foregå i mindre fleksible rammer end hidtil f.eks. i form af kortvarige tilbud i sundhedshuse, boligområder m.m.

I efteråret forventer Region Midtjylland at skulle vaccinere mellem 2000-7000 borgere om ugen. Til sammenligning blev knap 150.000 borgere vaccineret i Region Midtjylland om ugen, mens der var allermest tryk på.

Se tal for vaccinationsindsatsen i Region Midtjylland på Statens Seruminstituts hjemmeside