23.06.21

Prik til den grønne omstillingF.jpg

Det mest bæredygtige er at vælge kopper, bestik og glas, der kan vaskes op og bruges flere gange, men nu bliver engangsservicen lidt mere CO2-venlig.

Engangskrus, engangsbestik og engangstallerkner er begyndt at se lidt anderledes ud i kantinen og ved kaffemaskinerne.

Vi er nemlig i gang med at skifte til mere bæredygtige engangsprodukter i den ikke-kliniske del af driften.

Birkebestik og nye kopper
Engangsbestikket i plastik bliver skiftet ud med komposterbart bestik i birketræ. Indkøb & Medicoteknik fortæller, at det nye bestik kan føles anderledes i munden, til gengæld udleder fx en ske af birk 80% mindre C02 end en ske af plast.

Vi siger også farvel til 'skumkopperne' ved kaffemaskinerne, og goddag til to mere bæredygtige typer. Et Svanemærket og komposterbart papkrus og en plastkop. Papkruset er det mest CO2-venlige, men desværre også det dyreste, og derfor vil du opleve begge typer i dagligdagen.  

Det mest bæredygtige er det, du bruger flere gange.

Selv om de nye engangsartikler er mere bæredygtige end de hidtidige af plast, så opfordres vi alle til at bruge porcelænsservice og stålbestik, når det kan lade sig gøre. Ved at vælge bestik og service, der kan vaskes og bruges igen, bidrager du til at reducere forbruget af engangsservice, og dermed reducerer du CO2-udslippet. Det har Indkøb & Medicoteknik undersøgt sammen med Miljøstyrelsen.

En del af regionens bæredygtighedsstrategi
Det nye engangsservice er et af de mere synlige bidrag til regionens nye bæredygtighedsstrategi, som har fokus på at reducere CO2-udslip, reducere affaldsmængder og øge genanvendelsen.

Læs mere om baggrunden for de nye engangsartikler i MidtNyt