Ingredienser

16 stk.

  • 70 g rugkerner, hele/knækkede
  • 35 g hørfrø
  • 3 dl vand
  • 5 g gær, frisk
  • 0,75 dl kærnemælk
  • 0,75 tsk salt
  • 135 g grahamsmel, Amo
  • 200 g hvedemel

Tip!

Fryseegnet.

Fremgangsmåde

Kom rugkerner og hørfrø i en gryde sammen med 2 dl vand og kog det op.

Lad det småkoge under omrøring ved lav varme i 3-4 min.

Tag gryden fra varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Når blandingen er lunken, røres gæren i.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør det godt sammen.

Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 3 timer.

Form ca. 16 boller med en ske† da dejen er våd.

Bag bollerne ved 175 °C varmluft i ca. 20-25 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 193 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,37 g

Kulhydrat pr. 100 g: 33,8 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,92 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,58 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk