Ingredienser

20 stk.

  • 4,5 dl vand, drikke-, vejl. værdier
  • 25 g bagegær, presset, rå
  • 240 g linser, øko, Beauvais
  • 200 g a38, naturel, 1,5%, Arla
  • 1 spsk olie, ukendt type, Ukendt producent
  • 70 g havregryn, uspec.
  • 120 g grahamsmel, fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 1 tsk salt, bordsalt (jodberiget)
  • 1 tsk nelliker, stødt
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 0,5 dl hørfrø, rå
  • 60 g hasselnød, tørret
  • 100 g tranebær, tørrede

Fremgangsmåde

Afdryp linserne i en sigte og blend til en lind masse. Brug evt. lidt af vandet fra
opskriften, hvis det er svært at få blenderen til at blende det.

Hak trænebær og hasselnødder i mindre stykker.

Opløs gæren i vandet og bland linsemassen og øvrige flydende ingredienser i.

Tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen grundigt, gerne på en røremaskine.

Stil dejen til hævning i en time, eller gerne natten over i køleskab.

Form 20 boller med 2 spiseskeer uden at klemme luften ud af dejen. Dyp
skeerne i vand efter hver bolle for at undgå at dejen klistre fast.
Efterhæv evt. i 15-20 min.

Bag bollerne 15-20 min ved 225 grader.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 188 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,55 g

Kulhydrat pr. 100 g: 29,7 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,75 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,4 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk