Ingredienser

30 stk.

  • 2 dl vand
  • 1,5 dl perlespelt
  • 1 pakke gær
  • 4 dl vand
  • 1,5 dl tykmælk
  • 1 spsk honning
  • 0,5 spsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 6 dl rugmel
  • 6,5 dl hvedemel

 

Tip!

I stedet for tykmælk kan du bruge fx yoghurt naturel, ymer eller ylette.
Brødet er fryseegnet efter bagning.

Fremgangsmåde

Perlespelt sættes i blød i 2 dl vand dagen før, eller koges 5 min. samme dag.

Bland perlespelt med vand, tykmælk, honning, citronsaft og salt, og udblød
gæren i blandingen.

Tilsæt rugmel, og derefter hvedemelet lidt af gangen (hold evt. lidt tilbage).

Ælt dejen ca. 10 min. til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og lad den hæve i ca. 1 time.

Form dejen til 30 boller og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag bollerne ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 15 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 181 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,41 g

Kulhydrat pr. 100 g: 34 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,31 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,59 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk