Ingredienser

27 stk.

  • 5 dl vand
  • ½ pakke gær
  • 300 g gulerod
  • 100 g hasselnødder
  • 25 g tranebær
  • 500 g rugbrødsblanding
  • 200 g hvedemel

Tip!

I stedet for nødder kan bruges kerner/frø.
Fryseegnet.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Riv gulerod fint, og hak hasselnødder og tranebær.

Tilsæt alle ingredienser og ælt dejen til den er ensartet, men stadig klistret.

Stil dejen i køleskab til næste dag.

Bollerne sættes på bageplade med to spiseskeer og efterhæver ca. 45 minutter.

Drys med vaniljesukker blandet med stødt ingefær, allehånde, nelliker, kanel
eller gurkemeje - alt efter smag.

Bages ca. 25 min v. 180 °C

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 207 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,81 g

Kulhydrat pr. 100 g: 32,8 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,98 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,034 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk