Ingredienser

18 stk.

  • 0,5 pakke gær, frisk
  • 1,25 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl rosiner
  • 2 spsk olie
  • 200 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg

Tip!

Kringlerne kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et mel-drysset bord og ælt den let.

Form dejen til kringler – ca. 18 styk - og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i ca. 15 min.

Pensel med æg.

Bag kringlerne ved 175 °C i ca. 12 min. midt i ovnen.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 249 kcal

Fedt pr. 100 g: 5,09 g

Kulhydrat pr. 100 g: 41,4 g

Kostfibre pr. 100 g: 5,04 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,78 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk