Ingredienser

30 stk.

  • 3 dl vand
  • 3 dl speltkerner
  • 2 spsk olie
  • 4 dl minimælk
  • 2 dl kvark
  • 0,5 pakke gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 700 g hvid hvedemel

Tip!

Bollerne kan fryses efter bagning.
Hvis du ikke har kvark, kan du bruge et andet magert surmælksprodukt.

Fremgangsmåde

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt speltkerner. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Hæld kernerne i en skål. Tilsæt mælk og kvark. Rør gæren ud heri og tilsæt
sukker, salt og lidt af hvidhvedemel.

Tilsæt herefter olie og hvidhvedemel lidt efter lidt. Slå dejen godt sammen med en grydeske.

Tildæk skålen og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Del dejen i ca. 30 boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. ½ time.

Pensl bollerne med vand og drys dem med mel.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 198 kcal

Fedt pr 100 g: 3,27 g

Kulhydrat pr. 100 g: 31,1 g

Kostfibre pr. 100 g: 5,24 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,37 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk