Ingredienser

6 personer.

  • 200 g hamburgerryg, kogt
  • 2 spsk olie
  • 1 stor løg (210 g)
  • 240 g bladselleri
  • 1 mellem peberfrugt, grøn (180 g)
  • 1 stk squash (285 g)
  • 3 fed hvidløg
  • 240 g ris, parboiled
  • 55 g majs
  • 240 g flåede tomater, dåse
  • 1 terning klar bouillon
  • 4 dl vand
  • 200 g rejer, frost
  • 15 g purløg
  • 15 g chilisauce
  • 1 tsk timian, tørret
  • 2 stk laurbærblade
  • 0,5 tsk cayennepeber

Tip!

Server fx. jambalaya sammen med gulerodsråkost samt frisk frugt.

Jambalaya holder sig 2-3 dage i køleskabet.

Fremgangsmåde

Løg, bladselleri, peberfrugt og squash renses og skæres i grove tern.

Skær kødet i tern og brun det i 1 spsk olie i en wok eller gryde.

Tag kødet op, tilsæt 1 spsk olie og svits grøntsagerne (undtagen majs).

Tilsæt stødt cayennepeber og knust hvidløg til grønsagsblandingen.

Tilsæt ris og lad dem svitse med i 5 min.

Tilsæt herefter majs sammen med det brunede kød.

Tilsæt tomater, chilisauce, bouillon, timian og laurbærblade.

Bring det hele i kog ved svag varme indtil risene har optaget al væsken, ca. 15
min.

Tilsæt rejerne og tag gryden af varmen.

Lad retten trække i 10 min., før den serveres med hakket purløg.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 82 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,07 g

Kulhydrat pr. 100 g: 10,7 g

Kostfibre pr. 100 g: 0,93 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,54 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk