kernemælksboller.png

Ingredienser

20 stk.

  • 25 g gær
  • 1,5 dl vand
  • 1 spsk olie
  • 2½ dl kærnemælk
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvid hvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Tip!

Bollerne kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

Opløs gær i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage, og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned og form den til boller eller ét brød.

Sæt boller/brød til efterhævning på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min.
Pensl bollerne med vand.

Bag bollerne i ca. 15 min. ved 175 grader. Bages der et brød i stedet for boller,
skal dette bage i ca. 35 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 218 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,62 g

Kulhydrat pr. 100 g: 37,5 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,65 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,62 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk