Måltid: |
Forslag 1: |
Forslag 2: |
Morgen: | 1,5 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr | 1 sk. rugbrød |
0,5 dl müsli med lavt sukkerindhold | 1 spsk. let smøreost | |
1 portion frugt | 1 æg | |
15 g nødder/mandler | 1 portion frugt | |
Formiddag: | 1 fuldkornsbolle | 200 g grøntsager |
1 sk. ost 30+ | 2 spsk. hummus | |
1 portion frugt | 1 sk. rugbrød | |
Frokost: | 1,5 sk. rugbrød | Stor portion blandet salat |
40 g fisk/æg/magert kødpålæg | 1 æg/50 g fisk/magert kød | |
Min. 150 g grøntsager | 2 tsk. olie-/eddikedressing | |
1 glas (1,5 dl) skummet-/minimælk | 1 lille fuldkornsbolle/1,5 dl kogt fuldkornspasta | |
Eftermiddag: | 2 sk. fuldkornsknækbrød | 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr |
2 spsk. let smøreost | 0,5 dl müsli med lavt sukkerindhold | |
1 portion frugt | 1 portion frugt | |
10 g nødder/mandler | ||
Aften: | 100 g fisk/magert kød | |
1,5 dl kogt fuldkornspasta/-ris/2 kartofler | Se forslag 1 | |
Min. 200 g grøntsager | ||
1 tsk. olie til tilberedning | ||
Sen aften: | 2 sk. fuldkornsknækbrød | 1 portion frugt |
2 tsk. nøddesmør | 20 g nødder/mandler | |
2 tsk. let smøreost |
Undlad fedtstof på brødet eller brug skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold, f.eks. Becel let.
Brug indkøbsguiden ved indkøb. Kig efter