Måltid: |
Forslag 1: |
Forslag 2: |
Morgen: | 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr | 1,5 sk. rugbrød |
0,5 dl müsli med lavt sukkerindhold | 1 sk. ost 30+ | |
1 portion frugt | 1 æg | |
15 g nødder/mandler | 50-100 g grøntsager | |
Formiddag: | 1 sk. rugbrød | 200 g grøntsager |
1 sk. ost 30+ | 2 spsk. hummus | |
1 portion frugt | 1 portion frugt | |
Frokost: | 1,5 sk. rugbrød | Stor portion blandet salat |
50 g fisk/æg/magert kødpålæg | 1 æg/50 g fisk/magert kød | |
Min. 200 g grøntsager | 1 spsk. olie-/eddikedressing | |
1 glas (1,5 dl) skummet-/minimælk | 1 fuldkornsbolle/1,5 dl kogt fuldkornspasta | |
Eftermiddag: | 1 stk. fuldkornsbolle | 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr |
1 spsk. let smøreost | 0,75 dl müsli med lavt sukkerindhold | |
1 spsk. marmelade | 1 portion frugt | |
Lidt grøntsagspynt | ||
Aften: | 125 g fisk/magert kød | |
2 dl kogt fuldkornspasta/-ris/3 kartofler | Se forslag 1 | |
Min. 250 g grøntsager | ||
2 tsk. olie til tilberedning | ||
Sen aften: | 2 sk. fuldkornsknækbrød | 1 portion frugt |
1 spsk. nøddesmør | 20 g nødder/mandler | |
1 spsk. let smøreost | 1 stk. sukkerfri fuldkornskiks | |
1 portion frugt |
Undlad fedtstof på brødet eller brug skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold, f.eks. Becel let.
Brug indkøbsguiden ved indkøb. Kig efter