Måltid: |
Forslag 1: |
Forslag 2: |
Morgen: | 1 stk. fuldkornsbolle | 1,5 sk. rugbrød |
2 sk. ost 30+ | 1 sk. ost 30+ | |
2 sk. magert kødpålæg | 2 æg | |
50-100 g grøntsager | 50-100 g grøntsager | |
Formiddag: | 2 sk. rugbrød | 200 g grøntsager |
1 sk. ost 30+ | 3 spsk. hummus | |
1 tsk. marmelade | 1 sk. rugbrød | |
1 spsk. let smøreost | 1 portion frugt | |
1 portion frugt | 20 g nødder/mandler | |
20 g nødder/mandler | ||
Frokost: | 2 sk. rugbrød | Stor portion blandet salat |
75 g fisk/æg/magert kødpålæg | 2 æg/100 g fisk/magert kød | |
Min. 200 g grøntsager | 1 spsk. olie-/eddikedressing | |
1 glas (2 dl) skummet-/minimælk | 1 stor fuldkornsbolle/2,5 dl kogt fuldkornspasta | |
Eftermiddag: | 1 stor fuldkornsbolle | 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr |
2 sk. ost 30+ | 1 dl müsli med lavt sukkerindhold | |
1 portion frugt | 1 portion frugt | |
10 g nødder/mandler | 20 g nødder/mandler | |
Aften: | 150 g fisk/magert kød | |
2 tsk. olie til tilberedning | Se forslag 1 | |
2,5 dl kogt fuldkornspasta/-ris/4 kartofler | ||
Min. 250 g grøntsager | ||
1 spsk. olie-/eddikedressing | ||
Sen aften: | 2 sk. fuldkornsfranskbrød | 1 portion frugt |
2 spsk. let smøreost | 20 g nødder/mandler | |
1 portion frugt | 2 stk. sukkerfri fuldkornskiks | |
15 g nødder/mandler |
Undlad fedtstof på brødet eller brug skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold, f.eks. Becel let.
Brug indkøbsguiden ved indkøb. Kig efter