Hop til hovedindhold Frugtliste til diabetespatienter Vær opmærksom på Frugtportioner og diabetes Når man har diabetes er det vigtigt at vide noget om kulhydratindholdet i frugt. Vi betegner en frugtportion ud fra kulhydratindholdet, dvs. at én frugtportion svarer ikke nødvendigvis til ét stykke frugt. 1 frugtportion = 10 g kulhydrat. Liste over frugtportioner Frugt 1 frugtportion/ ca. 10 g kulhydrat Husholdningsmål Abrikos, frisk 125 g 3-4 stk. Ananas 75 g 1-2 skiver Ananaskirsebær 125 g 14-16 stk. Appelsin 100 g 1 lille Banan 50 g 1/2 stk. Blomme 100 g 4-5 små Blåbær 100 g 1,5 dl Brombær 225 g 3,5 dl Cantaloupemelon 125 g 2-3 skiver Fersken/nektarin 100 g 1 lille Figen, frisk 50 g 1 stk Galiamelon 200 g Granatæble 50 g 1/2 stk. Grapefrugt 125 g 1 lille Hindbær 150 g 2,5 dl Honningmelon 200 g Hyben 75 g 1 dl Hyldebær 75 g 1,5 dl Jordbær 150 g 2,5 dl Kakifrugt 50 g 1/2 stk. Kaktusfigen 150 g 3-4 stk. Kirsebær 100 g 1,5 dl Kiwifrugt 100 g 1-2 stk. Kumquat 100 g 2-3 stk. Litchiblomme 50 g 3-4 stk. Mandarin 100 g 2 stk. Mango 75 g 1/3 stk. Papaya 100 g 2 skiver Passionsfrugt 75 g 3-4 stk. Pære 100 g 1 stk. Ribs 100 g 2 dl Solbær 100 g 2 dl Stikkelsbær 150 g 2,5 dl Stjernefrugt 200 g 1 stor Tranebær 125 g 3 dl Tyttebær 150 g 2,5 dl Vandmelon 150 g 1-2 skiver Vindrue 75 g 10-12 stk. Æble 100 g 1 stk. Tørrede abrikoser og svesker 20 g 3-4 stk. Tørrede dadler og figner 15 g 1-2 stk. Rosiner/frugtpålæg 15 g 1/4 dl/1 skive Marmelade, sukkersødet 20 g 1 stor spsk. Frugtjuice 100 g 1 dl Sådan gør du Spis 2-3 frugtportioner dagligt Spis gerne 2-3 portioner frugt dagligt, men spis kun én portion frugt af gangen, så blodsukkeret ikke stiger for meget på én gang. Kontakt