Vi anbefaler, at dine smerter lindres med smertestillende, når du ankommer til Akutafdelingen med en skade. Hvis du har taget smertestillende medicin inden ankomst, og stadig har meget ondt, vurderer vi, hvad vi kan give dig ekstra.
Årsag
Når du er smertelindret, vil du lettere kunne samarbejde, når vi undersøger din skade. Der er ingen risiko for, at vi overser noget, fordi du smertelindres.
Om behandlingen
Foruden smertestillende medicin anbefaler vi også smertelindring ud fra RICEM:
RICEM står for:
RO: Holde det skadede område i ro, for at undgå yderligere beskadigelse. Små blide bevægelse skader dog ikke. IS: Nedkøling med ispose for at mindske hævelsen. Anvend ispose 15-20 min. hver 2.- 4.time. Læg et håndklæde eller lignende imellem. Compression: Støttebind anlægges for at hæmme væske trækker ud i vævet. Tages af til natten. Elevation: Hold det skadede område over hjertehøjde. Mobilisering: Efter 24-48 timer vil blødningen være stoppet. For at fjerne hævelsen anvendes dels forsat elastikbind i dagtiden og dels ved at aktivere det skadede væv f.eks. med forsigtige bevægelser inden for smertegrænsen. Afhængig af skadens sværhedsgrad kan genoptræningen herefter starte.
Når vi smertelindrer, starter vi med smertestillende som det, man kan købe i håndkøb. Det har en god virkning på svage og moderate smerter. Vi anbefaler også håndkøbsmedicin sammen med medicin mod meget stærke smerter.
En talrække fra 0-10, hvor 0 betyder at du ikke har spor ondt, mens 10 betyder at, du har de værst tænkelige smerter.
Du kan også vise, hvor ondt du har ved at bruge ansigterne nedenfor.
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/711266
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.