Mad og drikke
Find information om din mad, når du er indlagt, og se, hvor du finder kantine og kiosk på Regionshospitalet Horsens.
Indlagt patienter
Som indlagt patient får du mad serveret på din afdeling.
Patienter, som får den rigtige mad og drikke, kommer sig tilsvarende hurtigt. Derfor gør vi os umage med at tilberede mad, der også kan friste patienter, som ikke har den store appetit.
Vi opfordrer gerne pårørende til at spise sammen med den indlagte patient, fordi socialt samvær i spisesituationer får maden til at smage bedre og giver mere appetit.
Kiosken
Det er muligt at købe lidt mad i hospitalets kiosk i forhallen, som er beliggende ved indgang A.
Kioskens åbningstider
Alle hverdage kl. 08.00-17.00.
Lørdag og søndag kl. 12.00-15.00.
Kiosken har telefonnummer 7842 8760.
Kantinen
Patienter kan hente mad i kantinen. Pårørende kan købe mad i kantinen med dankort eller MobilePay. Der tages ikke imod kontanter. Kantinen er beliggende ved indgang C.
Patienter og pårørende er velkomne til at spise deres indkøbte mad i kantinen. Hvis man hellere vil tage maden med, er der mulighed for at sidde og spise maden i området ved kiosken i forhallen.
Kantinens åbningstider er
Mandag – fredag:
Kl. 8.00-9.30
Kl. 11.00-13.30
Kl. 17.30-19.00 (dog ikke fredag).
Fødevarestyrelsens kontrolrapporter
Se oversigt over fødevarestyrelsens kontrolrapporter som vedrører Regionshospitalet Horsens.
Økologi
Den økologiske madtilberedning lægger sig op af de gamle husmoderdyder. Maden laves fra bunden og årstidens udbud af frugt og grønt bruges. Det betyder også at der syltes til forråd, når råvareren er i sæson.
Vi arbejder altid på at give patienterne en kulinarisk oplevelse ved måltiderne. For at sikre os råvarer med størst mulig smag og friskhed, arbejder vi med 3 sæsonplaner om året, der afspejler naturens sæsoner uden for hospitalet. Det skal både kunne ses og smages at årstiderne skifter.
Vi er stolte og glade for, at vi med vores økologiske madproduktion er med at bidrager til et mere bæredygtigt hospital og støtte aktivt op om en ren natur med større mangfoldighed.
Andelen af økologiske råvarer i køkkenet er nu på 90-100 % og vi har fået tildelt det økologiske spisemærke i guld.
Vi arbejder løbende på at øge andelen af økologi.
Vidste du...
- Vi bruger kun friske råvarer.
- Vi udvælger råvarer efter sæson
- Vi bager selv alt brød fra bunden
Din menu
Menuen går fra mandag til søndag. Hver mandag morgen kommer ugens menu. Menuplanen kan udleveres på din afdeling. Her kan du også få informattioner om udvalget af morgenmad og drikkevarer.
Morgenmad
Hver dag serveres lyst og groft franskbrød og rugbrød. I weekenden desuden rundstykker. Dertil kan du få smør, diverse hjemmelavet marmelader, oste og honning. Der er også mulighed for forskellige yoghurter med mysli, cornflakes og havregryn. Derudover kan du vælge øllebrød, havregrød og blødkogt æg.
Frokost
Til frokost serveres hver dag en suppe, tre forskellige slags frisksmurte smørrebrød og dertil en lun eller kold anretning.
Mellemmåltider
Til eftermiddagskaffen er der altid dagens friskbagte kage eller boller. Til de andre mellemmåltider kan du også vælge et stykke franskbrød med kødpålæg eller ost.
Aftensmad
Til aftensmaden serveres hver dag en suppe. Fra mandag til fredag er der to forskellige varme menuer at vælge imellem og i weekend en menu. Dertil serveres kartoffelmos, kartofler, ris og pasta alt efter hvad der passer til retten. Der er altid en salat eller varme grønsager til.
Drikkevarer
Vi tilbyder forskellige typer mælk, kakao, æblejuice og saftevand. Af varme drikke er der forskellige kaffetyper, te og varm kakao.
Er du småtspisende er der også vores hjemmelavede ernæringsdrik eller industrifremstillet ernæringsdrikke.