Tandskader opstår oftest i forbindelse med intubering eller skopi af lunger og mave/tarm.
Ifølge lov om klage- og erstatningsadgang pr. 1. juli 2018 skal alle tandskader, der er opstået i forbindelse med behandling, anmeldes til Patienterstatningen. Patienterstatningen står for den videre sagsbehandling.
Der er indført et egetbidrag på 8.065 kr. Dette betyder, at patienten kun vil få udbetalt erstatning, hvis egetbidraget overstiges.
Om forløbet
Har du en svækket tand eller tandsæt er du specielt udsat og kan ikke påregne at få fuld erstatning. Du kan endda risikere at få afslag.
Afdelingen journalfører unormale forhold omkring dit tandsæt både før og efter behandling eller undersøgelse.
Hvis du mener, at dine tænder er blevet beskadiget i forbindelse med bedøvelse, har du mulighed for at søge erstatning.
Du skal gå til en tandlæge og få vurderet skaden af dine tænder. Tandlægen kan også vurdere, hvad en udbedring af skaden kommer til at koste.
Du skal søge erstatning for skade på dine tænder via Patienterstatningen.
Der er ingen økonomisk bagatelgrænse for anmeldelse af skader, men der er en økonomisk bagatelgrænse for at få erstatning på 8.065 kr. (2022-niveau).
Patienterstatningen vurderer dine tænders tilstand inden bedøvelsen, og indhenter oplysninger fra tandlægen og hospitalet og fra den læge eller sygeplejerske, som har bedøvet dig.
Ud fra disse oplysninger vurderer Patienterstatningen, om du er berettiget til at få dine udgifter dækket.
Hvis skaden er sket under operation for alvorlig sygdom eller i forbindelse med, at du er kommet alvorligt til skade, har det også indflydelse på, om du er berettiget til erstatning. Du påtager dig derfor altid risikoen for, at du selv kommer til at betale for udbedring efter en mulig tandskade.
Du må forvente en vis sagsbehandlingstid, når du søger erstatning via Patienterstatningen.
Patienterstatningen ønsker som udgangspunkt at skader anmeldes elektronisk, men har du ikke MitID er du altid velkommen til at kontakte Patienterstatningen og bede om at få tilsendt et anmeldelsesskema.
Du er ikke garanteret erstatning.
Gode råd
Kan du ikke få dækket din tandskade af Region Midtjylland, bør du undersøge, om du kan få dækket det via dine egne forsikringer.
Kontakt
Kontakt Patienterstatningen
Patienterstatningen Kalvebod Brygge 45 1560 København V Tlf. 33 12 43 43 på hverdage mellem kl. 9.30-15.00
Operation og Opvågning
Sundvej 30A 8700 Horsens
Operation og Opvågning kan træffes hele døgnet fra mandag til fredag og lørdag fra kl. 8.00 til kl. 18.00.
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/1261436
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.