Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle voksne får minimum 90 gram fuldkorn om dagen.
Information
Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner – for eksempel knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel.
To gode grunde:
Du spiser mindre. Undersøgelser viser, at fuldkorn mætter rigtig godt.
Du forebygger sygdomme. Fuldkorn indeholder vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er vigtige i forhold til at undgå sygdomme som diabetes, hjertesygdomme og kræft.
Glutenfrit brød kan være fremstillet af stivelse fra hvede, ris, majs og kartoffel og har derfor ikke det samme indhold af næring som glutenholdigt brød. Det er derfor vigtigt, at glutenfri brød indeholder glutenfri fuldkornmel eller andre af de nævnte meltyper under glutenfri fuldkorn. Få vejledning hos klinisk diætist, så det sikres at din kost er sund og varieret.
I Danmark er glutenfri fuldkorn:
Havre; havregryn (grov- eller finvalsede), fuldkornshavremel
Henvendelse til sekretariatet hverdage mellem kl. 7.30-13.00.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/690577
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.