Måltid:

Forslag 1:

Forslag 2:
Morgen: 1 stk. fuldkornsbolle 1,5 sk. rugbrød
  2 sk. ost 30+ 1 sk. ost 30+
  2 sk. magert kødpålæg 2 æg
  50-100 g grøntsager 50-100 g grøntsager
     
Formiddag: 1 sk. rugbrød 200 g grøntsager
  1 sk. ost 30+ 3 spsk. hummus
  1 tsk. marmelade 1 portion frugt
  1 portion frugt 20 g nødder/mandler
 

20 g nødder/mandler

 
     
Frokost: 2 sk. rugbrød Stor portion blandet salat
  75 g fisk/æg/magert kødpålæg 1,5 æg/75 g fisk/magert kød
  Min. 200 g grøntsager 1 spsk. olie-/eddikedressing
  1 glas (1,5 dl) skummet-/minimælk 1 fuldkornsbolle/2 dl kogt fuldkornspasta
     
Eftermiddag: 1 stk. fuldkornsbolle 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr
  2 sk. ost 30+ 0,75 dl müsli med lavt sukkerindhold
  1 tsk. marmelade 1 portion frugt
  1 portion frugt 15 g nødder/mandler
     
Aften: 125 g fisk/magert kød  
  2,5 dl kogt fuldkornspasta/-ris/4 kartofler Se forslag 1
  Min. 250 g grøntsager  
  2 tsk. olie til tilberedning  
  1 glas (1,5 dl) skummet-/minimælk  
     
Sen aften: 1 sk. fuldkornsfranskbrød 1 portion frugt
  1 spsk. let smøreost  20 g nødder/mandler
  1 portion frugt 2 stk. sukkerfri fuldkornskiks
  10 g nødder/mandler  

 

Undlad fedtstof på brødet eller brug skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold, f.eks. Becel let.

Brug indkøbsguiden ved indkøb. Kig efter NøglehulsmærketVælg fuldkorn først


Kontakt

Ernæringsklinikken
Regionshospitalet Horsens
Sundvej 30C
8700 Horsens
Tlf. 78 42 78 00
Mail: Send Sikker mail

Henvendelse til sekretariatet hverdage mellem kl. 7.30-13.00.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.