Fold ud
Morgen
1,5 skive rugbrød med 1 skive ost 30+
3 æg (kogt/spejlet/røræg/omelet)
1 tomat/anden grøntsag
3 skiver fuldkornsknækbrød med hhv. nøddesmør, 1 skive ost 30+, 2 skiver kødpålæg, højst 10 % fedt
20 g nødder/mandler
Fold ud
Formiddag
150 g grøntsagsstave
7 stk. fuldkornsstave eller 2 skiver rugbrød
75 g hummus
3 skiver fuldkornsknækbrød med hhv. nøddesmør, 2 skiver kødpålæg (højst 10 % fedt), 1 skive ost 30+
1 portion frugt
Fold ud
Frokost
3 skiver rugbrød med hhv. ca. 60 g fiskepålæg, ca. 60 g vegetarisk pålæg (f.eks. hummus/avocado/bønnepostej) og 2 skiver kødpålæg, højst 10 % fedt
2 striber remoulade/mayonnaise
Minimum 150 g grøntsager
Pastasalat af 3 dl kogt fuldkornspasta
Minimum 250 g grøntsager
Cirka 100 g proteinkilde (æg/bælgfrugter/fisk/fjerkræ)
2 spsk. dressing, højst 5 % fedt
Fold ud
Eftermiddag
3 skiver fuldkornsknækbrød med hhv. 1 skive ost 30+, nøddesmør, hummus
1 portion frugt
2,5 dl yoghurt uden tilsat sukker, højst 1,5 % fedt
1 dl müsli uden tilsat sukker
1 portion frugt
10 g nødder/mandler
Fold ud
Aften
4-5 kogte kartofler eller 2-2,5 dl. kogte brune ris eller 3 dl kogt fuldkornspasta
Cirka 150 g proteinkilde (bælgfrugter/fisk/fjerkræ/magert kød)
Minimum 250 g grøntsager
2 tsk. raps-/olivenolie til tilberedning
Evt. sauce, højst 5 % fedt
Fold ud
Sen aften
1 portion frugt
25 g nødder/mandler
25 g mørk chokolade, 70-85 %
3 skiver fuldkornsknækbrød med hhv. nøddesmør, hummus og marmelade
1 portion frugt
Fold ud
Mere information
Alternativt kan du bruge skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold.
Brug indkøbsguiden ved indkøb - kig efter:
Fold ud
Kontakt
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/839018
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.