Fold ud
Morgen
2 dl yoghurt uden tilsat sukker, højst 1,5 % fedt
1/2 dl müsli uden tilsat sukker
10 g nødder/mandler
1 skive fuldkornsknækbrød med nøddesmør
1,5 skive rugbrød med 1 skive ost 30+
2 æg (kogt/spejlet/røræg/omelet)
1 tomat/anden grøntsag
Fold ud
Formiddag
150 g grøntsagsstave
4 stk. fuldkornsstave eller 1 stor skive rugbrød
50 g hummus
1 skive fuldkornsknækbrød med nøddesmør
1 skive fuldkornsknækbrød med hummus
1 portion frugt
Fold ud
Frokost
2 skiver rugbrød med i alt ca. 60 g fiskepålæg
1 skive rugbrød med cirka 30 g vegetarisk pålæg (fx hummus/avocado/bønnepostej)
Minimum 150 g grøntsager
Pastasalat af 2,5 dl kogt fuldkornspasta
Minimum 200 g grøntsager
Cirka 85 g proteinkilde (æg/bælgfrugter/fisk/fjerkræ)
2 spsk. dressing, højst 5 % fedt
Fold ud
Eftermiddag
1 skive fuldkornsknækbrød med
1 skive ost 30+
1 skive fuldkornsknækbrød med nøddesmør
1 portion frugt
2 dl yoghurt uden tilsat sukker, højst 1,5 % fedt
3/4 dl müsli uden tilsat sukker
1 portion frugt
10 g nødder/mandler
Fold ud
Aften
4 kogte kartofler eller 2 dl kogte brune ris eller 2,5 dl kogt fuldkornspasta
Cirka 100 g proteinkilde (bælgfrugter/fisk/fjerkræ/magert kød)
Minimum 250 g grøntsager
2 tsk. raps-/olivenolie til tilberedning
Fold ud
Sen aften
1 portion frugt
25 g nødder/mandler
1 skive fuldkornsknækbrød med nøddesmør
1 portion frugt
Fold ud
Mere information
Alternativt kan du bruge skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold.
Brug indkøbsguiden ved indkøb - kig efter:
Fold ud
Kontakt
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/838996
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.