Måltid:

Forslag 1:

Forslag 2:
Morgen: Havregrød af 1 dl gryn, kogt med vand 1,5 sk. rugbrød
  1 æg 1 sk. ost 30+
  1/2 portion frugt 2 æg
  20 g nødder/mandler 50-100 g grøntsager
     
Formiddag: 1 sk. rugbrød 200 g grøntsager
  1 sk. ost 30+ 3 spsk. hummus
  1 portion frugt 1 portion frugt
  15 g nødder/mandler 10 g nødder/mandler
     
Frokost: 1,5 sk. rugbrød Stor portion blandet salat
  75 g fisk/æg/magert kødpålæg 1,5 æg/75 g fisk/magert kød
  Min. 200 g grøntsager 1 spsk. olie-/eddikedressing
  1 glas (1,5 dl) skummet-/minimælk 1 fuldkornsbolle/1,5 dl kogt fuldkornspasta
     
Eftermiddag: 1 stk. fuldkornsbolle 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr
  1 sk. ost 30+ 0,75 dl müsli med lavt sukkerindhold
  1 portion frugt 0,5 portion frugt
    10 g nødder/mandler
     
Aften: 125 g fisk/magert kød  
  2 dl kogt fuldkornspasta/-ris/3 kartofler Se forslag 1
  Min. 250 g grøntsager  
  2 tsk. olie til tilberedning  
  1 glas (1,5 dl) skummet-/minimælk  
     
Sen aften: 1 sk. fuldkornsfranskbrød 1 portion frugt
  1 spsk. let smøreost  20 g nødder/mandler
  1 tsk. marmelade 1 stk. sukkerfri fuldkornskiks
  1 portion frugt  

 

Undlad fedtstof på brødet eller brug skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold, f.eks. Becel let.

Brug indkøbsguiden ved indkøb. Kig efter NøglehulsmærketVælg fuldkorn først


Kontakt

Ernæringsklinikken
Regionshospitalet Horsens
Sundvej 30C
8700 Horsens
Tlf. 78 42 78 00
Mail: Send Sikker mail

Henvendelse til sekretariatet hverdage mellem kl. 7.30-13.00.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.